Myprotein Polska
Autor i ekspert6 lat Ago
Ten nadziewany sernikiem chleb bananowy stanowi doskonałe, zdrowe śniadanie, posiłek przed treningiem lub po treningu, lub przekąskę, na popołudniowe słodkie pragnienie.
Możesz użyć naszego bezcukrowego syropu do tej pysznej niskocukrową przekąski, a nasz Waniliowy Impact Whey Protein zagwarantuje, że ta smakowita uczta będzie super satysfakcjonująca i da Tobie energie na dłużej.
Porcje: 10 plasterków
Rodzaj posiłku: przekąska wysokobiałkowa, śniadanie wysokobiałkowe, przekąska przed i po treningu
Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 45 minut
Całkowity czas: 50 minut
Wymagany sprzęt: blaszka 9 × 5"
Składniki
Do chleba bananowego:- 2 dojrzałe banany
- 1 duże jajo
- 120 ml syropu bez cukru (syrop klonowy)
- 40g olej kokosowy (zmiękczony)
- 125g zwykłej mąki
- 2 miarki Impact Whey Protein (Wanilia)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 duże jajo
- 110g zmiękczonego niskotłuszczowego kremowego sera
- 60 ml syropu bez cukru (syrop klonowy)
- 1 miarka Impact Whey Protein (Wanilia)
Metoda
- Rozgrzej piekarnik do 350˚F / 180˚C.
- Następnie zrób ciasto chlebowe. Rozgnieć banany w średniej wielkości misce do mieszania. Dodaj jajko, bezcukrowy syrop i zmiękczony olej kokosowy do mieszaniny.
- Dodaj mąkę, Impact Whey Protein i proszek do pieczenia i wymieszaj łyżką, aż składniki dobrze się połączą (małe grudki mogą nadal być lekko widoczne). Odłożyć na bok.
- Teraz przygotuj nadzienie. Wymieszaj jajko, niskotłuszczowy kremowy ser, bezcukrowy syrop i Impact Whey Protein w małej misce.
- Wlej pół ciasta na chleb do blaszki 9 × 5 ". Wylej nadzienie równomiernie na ciasto bananowe. Na wierzch wlej pozostałe ciasto z bananem.
- Piecz przez około 45 minut. Czas pieczenia może się różnić, więc miej oko na chleb!
- Pozostaw do ostygnięcia na 15 minut przed podaniem.
- Pokrój w 10 plasterków. Smacznego!
Myprotein Polska
Autor i ekspert