Lauren Dawes
Pisarz i redaktor3 lat Ago
Dzisiaj mamy święto naleśników, więc dla prawdziwych miłośników tego pysznego dania przygotowaliśmy zestawienie naszych najlepszych przepisów.
Jeśli chodzi o ważne daty w kalendarzu, Dzień Naleśnika zdecydowanie znajduje się w naszej pierwszej trójce. Odliczanie trwa w zasadzie od Bożego Narodzenia, aby cieszyć się całym dniem podczas którego w menu królują naleśniki - całą dobę!Połączyliśmy siły z weganką Leilą Hannoun, aby przygotować te niezwykle proste, wysokobiałkowe przepisy na naleśniki. Kto by pomyślał, że można uzyskać tak różnorodne smaki z tą samą łatwą w użyciu, przyjazną dla makro Wegańską Mieszanką Białkową na Naleśniki?Powodzenia z wyborem przepisu, który wypróbujesz jako pierwszy.1. Puszyste naleśniki w amerykańskim stylu
Przepis na 1 porcjęSkładniki:
- 100gWegańskiej Mieszanki Na Naleśniki (2 miarki)
- 180-200ml napoju migdałowego
- Syropu bez cukru (Syrop Klonowy)
Sposób przygotowania:
- Dodaj mieszankę na naleśniki do około 180-200ml napoju migdałowego. Wymieszaj, aż konsystencja będzie gładka i gęsta.
- Wylej ciasto na naleśniki na nieprzywierającą patelnię i smaż na średnim ogniu przez kilka minut z każdej strony, aż się zarumienią.
- Powtarzaj z resztą ciasta, aż uzyskasz stos pysznych puszystych naleśników. Całość polej Syropem bez cukru o smaku syropu klonowego.
Kalorie | Białko | Węglowodany | Tłuszcz |
347 | 21.4g | 54.4g | 6.7g |
2. Bananowe naleśnikowe monety
Przepis na 1 porcjęSkładniki:
- 50gWegańskiej Mieszanki Na Naleśniki(1 miarka)
- 100ml napoju migdałowego
- 1 banan
- Kawałki ciemnej czekolady (opcjonalna polewa)
Sposób przygotowania:
- Najpierw zrób gęste ciasto naleśnikowe, dodając mieszankę na naleśniki i napój migdałowy do małego dzbanka lub miski i mieszaj, aż będzie gładka.
- Obierz i posiekaj banana na kawałki o grubości 1 cm. Dodaj do ciasta na naleśniki, aby były całkowicie pokryte, a następnie ostrożnie wyjmij je pojedynczo i umieść na nieprzywierającej patelni.
- Smaż naleśniki bananowe przez kilka minut z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru.
- Dodaj do miski, posyp garścią gorzkiej czekolady i delektuj się!
Składniki odżywcze na porcję:
Kalorie | Białko | Węglowodany | Tłuszcze |
359 | 12.9g | 61.9g | 8.6g |
3. Cytrynowe Szaleństwo
Przepis na 1 porcjęSkładniki:
- 100gWegańskiej Mieszanki Na Naleśniki(2 miarki)
- 250-300ml napoju migdałowego
- ½ cytryny
- 3 łyżeczki cukru
Sposób przygotowania:
- Przygotuj ciasto naleśnikowe, dodając napój migdałowy i mieszankę na naleśniki do małego dzbanka lub miski. Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji, bez grudek.
- Podgrzej trochę niskokalorycznego sprayu do smażenia na dużej nieprzywierającej patelni, a następnie wlej ciasto na naleśniki, aż uzyskasz naleśnik tak duży, jaki chcesz. Smaż przez kilka minut z każdej strony na złoty kolor, a następnie wyjmij z patelni.
- Powtórz, aby pozostałe ciasto naleśnikowe zostało zużyte, powinieneś otrzymać około 3-4 duże naleśniki.
- Dodaj wyciśnięty sok z cytryny i posyp cukrem, zwiń i delektuj się!
Kalorie | Białko | Węglowodany | Tłuszcze |
409 | 21.9g | 69.4g | 7.5g |
4. Puszyste Naleśniki z kremem Biscoff
Przepis na 1 porcjęSkładniki:
- 100gWegańskiej Mieszanki Na Naleśniki(2 miarki)
- 180-200ml napoju migdałowego
- 2 Łyżki kremu Biscoff (roztopionego)
Sposób przygotowania:
- Najpierw przygotuj foremki do naleśników, owijając dwie duże okrągłe foremki do ciastek folią aluminiową. Jeśli nie masz foremek do ciastek, nie martw się, formy z samej folii aluminiowej powinny wystarczy - kilka razy nałóż na siebie duży kawałek, aby powstał gruby, wytrzymały pasek o wysokości około 5 cm i połącz taśmą razem oba końce tworzące okrąg.
- Następnie zrób gęste ciasto naleśnikowe, dodając mieszankę do naleśników i napój migdałowy do małego dzbanka lub miski i mieszając masę, aż będzie gładka.
- Następnie ostrożnie wylej ciasto naleśnikowe na nieprzywierającą patelnię, w utworzonych foremkach. Dodawaj po łyżce, aż każda foremka będzie pełna, następnie zmniejsz ogień, dodaj łyżeczkę wody na patelnię i przykryj patelnię pokrywką, aby wytworzyła się para.
- Smaż przez około 5 minut, a następnie ostrożnie odwróć i smaż przez kolejne 5 minut z drugiej strony.
- Po ugotowaniu wyjmij z foremek i umieść na talerzu. Posmaruj dużą ilością roztopionego kremu Biscoff i delektuj się!
Kalorie | Białko | Węglowodany | Tłuszcze |
525 | 22.4g | 70.2g | 18.8g |
Przepisy
Buritto w Misce z Kurczakiem | Prosto i Smacznie
Ty również mógłbyś jeść buritto na obiad codziennie? My zdecydowanie tak! W związku z tym, przygotowaliśmy bardziej przyjazny dla Twojego makro posiłek.
3 lat AgoPrzez Lauren Dawes
Odżywianie
Białkowe Ciasteczka z Matcha | Spróbuj Smaku Prosto z Japonii
Masz ochotę na herbatę matcha? Pokochasz te ciasteczka!
5 lat AgoPrzez Lauren Dawes
Lauren Dawes
Pisarz i redaktor
Lauren jest absolwentką literatury angielskiej pochodzącą z Południa. Zawsze uwielbiała pływać, niedawno odkryła siłę treningu siłowego i regularnie pracuje nad poprawą podczas cotygodniowych zajęć z jogi.
W weekendy zazwyczaj gotuje lub wychodzi na brunch. Lubi wypróbowywać nowe przepisy ze swoimi współlokatorami - zwłaszcza, że dopiero pozbywa się studenckich nawyków, takich jak dieta makaronowa. Przede wszystkim mocno wierzy w zachowanie równowagi między siłownią a dżinem.
Dowiedz się więcej o doświadczeniu Lauren tutaj.