Przejdź do głównej zawartości
Przepisy

8 Prostych Przepisów Na Białkowe Kulki | Energetyczne Kulki Naładowane Białkiem

8 Prostych Przepisów Na Białkowe Kulki | Energetyczne Kulki Naładowane Białkiem
Jennifer Blow
Redaktor i Wykwalifikowany Dietetyk4 lat Ago
Wyświetl profil Jennifer Blow

Te białkowe kulki można przygotować za pomocą blendera w niespełna 30 sekund.

Białkowe kulki to pyszna i poręczna przekąska w podróży. Starasz się unikać jedzenia biszkoptów i kostek czekolady? Uformuj swoje białkowe kulki na zdrową i pożywną przekąskę, aby zaspokoić apetyt i wytrwać do obiadu.Nigdy nie będziesz mieć dość tej przekąski, dzięki kilku różnym kombinacjom białkowych kulek do wypróbowania. Od pysznego czekoladowego brownie, po cytrynę lub masło orzechowe - po jednej na każdą okazję.Oto kilka przepisów, które pomogą Ci się rozpieścić i nie zrujnują Twoich osiągnięć!

1. 3-Składnikowe kulki brownie 

Potrzebujesz przekąski za każdym razem? Te proteinowe czekoladowe brownie jest idealnym sposobem na rozkoszowanie się. Niezależnie od tego, czy spożywasz je między posiłkami, czy stosujesz jako zamiennik trufli wysokobiałkowych po obiedzie, nie będziesz rozczarowany.
Przepis na 10 kulek

Składniki

Sposób przygotowania

  1. Umieść wszystkie składniki w robocie kuchennym i miksuj, do uzyskania gładkiej masy.
  2. Za pomocą łyżeczki do lodów, odmierz równe ilości masy i uformuj z nich kulki w dłoni.  Zwilż ręce wodą, zapobiegnie to przyklejaniu się masy do rąk.
  3. Przechowuj w lodówce do momentu, gdy zdecydujesz się je zjeść.
INFORMACJE ODŻYWCZE DLA JEDNEJ PORCJI

Kalorie: 160    Białko: 4gTłuszcz: 11gWęglowodany: 15g

2. Białkowe kulki z ciasta marchewkowego

Kulki Mocy
Uwielbiasz ciasto marchewkowe, ale ma za dużo kalorii? Wybierz zdrowszą wersję, dzięki dodatkowej porcji białka w tych kulkach z ciasta marchewkowego. Dopraw cynamonem, orzechami włoskimi, migdałami i delektuj się każdym kęsem.

 

Przepis na 15 porcji

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Umyj, obierz, a następnie zetrzyj marchewkę.
  2. Dodaj wszystkie składniki do mocnego blendera i mieszaj razem, aż zostaną połączone, ale nie na gładką masę.
  3. Mieszankę można łatwo uformować w 15 pojedynczych kulek.
  4. Włóż do lodówki na conajmniej godzinę i podaj.
INFORMACJE ODŻYWCZE DLA JEDNEJ PORCJI

Kalorie: 250    Białko: 9gTłuszcz: 20gWęglowodany: 12g

3. Cytrynowe białkowe kulki

Szukasz sposobu, aby urozmaicić swoje białkowe kulki? Wypróbuj ten przepis, aby dostarczyć sobie energii. Dzięki dodatkowi proszku Maca posiadającego antyoksydacyjne właściwości, będziesz miał energię na najtrudniejsze chwile.
Cytrynowe Kulki Mocy
Przepis na 10 porcji.

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Zmiksuj migdały w mikserze.
  2. Dodaj do migdałów proszek maca i zmiksuj ponownie
  3. Zetrzyj skórkę z cytryny i wyciśnij sok do mieszanki. Mieszaj, aż do otrzymania konsystencji ciasta. W razie potrzeby dodaj łyżkę wody.
  4. Schładzaj mieszankę przez godzinę, a następnie uformuj z niej 15 kulek. Zamrażaj przez godzinę, aby jeszcze bardziej zagęścić mieszankę i podaj.
INFORMACJE ODŻYWCZE DLA JEDNEJ PORCJI

Kalorie: 154 Białko: 8gTłuszcz: 8g   Węglowodany: 16g

4. Białkowe kulki czekoladowo-jagodowe

Jagody są pełne przeciwutleniaczy, więc dlaczego nie dołączyć ich również do kulek proteinowych wykonanych ze słodkiego i smacznego białka Impact Whey Protein? Możesz delektować się ich doskonałym smakiem, nie rezygnując z tego, co jest dla ciebie dobre.
Czekoladowo-jagodowe Kulki Mocy
Przepis na 15 porcji

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Zblenduj orzechy
  2. Dodaj resztę składników do blendera i wymieszaj do konsystencji ciasta.
  3. Uformuj 15 kulek i włóż do lodówki na godzinę, zanim podasz.
INFORMACJE ODŻYWCZE DLA JEDNEJ PORCJI

Kalorie: 153 Białko: 6g Tłuszcz: 8g Węglowodany: 15g

5. Kulki białkowe z masłem orzechowym i miodem

To absolutnie klasyczna kombinacja dla Twojego repertuaru z proteinowymi kulkami. Masło orzechowe jest bogate w białko i zdrowe tłuszcze, co czyni je doskonałym dodatkiem do przekąsek po treningu. Ta mieszanka ze słodkim i lepkim miodem jest absolutną perfekcją.
Kulki z Miodem
Przepis na 20 porcji

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj wszystkie suche składniki, w tym białko w proszku. Dodaj masło orzechowe (podgrzej je w kuchence mikrofalowej, aby ułatwić łączenie). Opcjonalnie: obtocz kulki w kokosie.
  2. Wstaw miskę do lodówki na godzinę, a następnie uformuj 20 kulek z mieszanki
  3. Zamrażaj przez godzinę, aby jeszcze bardziej zagęścić mieszankę i podaj.
INFORMACJE ODŻYWCZE DLA JEDNEJ PORCJI

Kalorie: 208 Białko: 5gTłuszcz: 6gWęglowodany: 38g

6. Kakaowo-pomarańczowe kulki białkowe

Czekolada i pomarańcza to połączenie idealne. Połącz je z niską zawartością cukru i dużą ilością białka, a stworzysz idealną przekąskę. Wystarczy 5 składników…
Czekoladowe Kulki Mocy
Przepis na 15 porcji

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Połącz wszystkie składniki tak, aby stworzyć konsystencję ciasta.
  2. Schładzaj mieszaninę w lodówce przez godzinę, aby łatwiej było formować kulki.
  3. Z ciasta uformuj 15 kulek, a następnie włóż je do zamrażarki na godzinę przed podaniem.
INFORMACJE ODŻYWCZE DLA JEDNEJ PORCJI

Kalorie: 167  Białko: 7gTłuszcz: 9g Węglowodany: 15g

7. Kulki białkowe o smaku ciasta pekanowego

Chociaż jest to dla nas trudne wiemy, że nie zawsze chodzi o białko, więc oto sposób na uzupełnienie niezwykle ważnych zdrowych węglowodanów, aby uzyskać dodatkowy przypływ energii. Smakują tak jak deser, więc nie chcesz ich przegapić!
Bananowe Kulki
Przepis na 10 porcji

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Najpierw zalej wrzącą wodą sułtanki, przykryj je i odstaw na bok, aby się namoczyły.
  2. Zmiażdż banany i dodaj olej kokosowy, podgrzewaj w mikrofali przez 1-2 minuty.
  3. Dodaj obie porcje płatków owsianych do bananów, wymieszaj z cynamonem i orzechami pekan.
  4. Wymieszaj gumę ksantanową i słodzik ze sułtankami i pozostałą ciepłą wodą i mieszaj aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
  5. Połącz obie miski składników razem i mieszaj, aż będzie wystarczająco gęsta.
  6. Za pomocą łyżki stołowej zgarnij trochę mieszanki i lekko mokrymi rękami uformuj kulkę.
  7. Na talerzu ułóż zmielone orzechy pekan, posyp cynamonem i słodzikiem.
  8. Delikatnie roluj na talerzu kulki, aby je obtoczyć dodatkami i połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  9. Odstaw do lodówki na 2-3 godziny.
  10. Możesz przechowywać je 3 dni w lodówce lub trzy miesiące w zamrażarce.
INFORMACJE ODŻYWCZE DLA JEDNEJ PORCJI

Kalorie: 132    Białko: 3gTłuszcz: 5g    Węglowodany: 22g

8. Kulki proteinowe z masłem orzechowym o niskiej zawartości węglowodanów

Szukasz opcji nisko-węglowodanowej i wysokobiałkowej? Cóż, trafiłeś w dziesiątkę. Te kulki są wypełnione białkiem z Odżywki Impact Whey i masła orzechowego oraz zawierają siemię lniane w proszku, aby związać wszystko razem, dzięki czemu możesz cieszyć się 10,3 g białka i tylko 2,4 g węglowodanów w każdej kulce.
Kulki z Masłem
Przepis na 15 porcji

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj wszystkie składniki w blenderze.
  2. Umieść w zamrażarce na godzinę. Wyjmij po godzinie i uformuj 15 kulek z mieszanki.
  3. Zamrażaj przez kolejną godzinę, aż kulki staną się twarde i będą odpowiednie do podania.
INFORMACJE ODŻYWCZE DLA JEDNEJ PORCJI

Kalorie: 235    Białko: 9gTłuszcz: 17gWęglowodany: 11g

Nasze artykuły powinny być wykorzystywane wyłącznie w celach informacyjnych i edukacyjnych, nie należy ich traktować jako porady lekarskie. Jeśli jesteś zaniepokojony, skonsultuj się z lekarzem przed przyjęciem suplementów diety lub wprowadzeniem jakichkolwiek znaczących zmian w diecie.

Jennifer Blow
Redaktor i Wykwalifikowany Dietetyk
Wyświetl profil Jennifer Blow

Jennifer Blow jest naszym UKVRN Registered Associate Nutritionist - Brytyjskim rejestr kompetentnych i wykwalifikowanych specjalistów w dziedzinie żywienia. Ma tytuł Licencjata Nauk Ścisłych W Dziedzinie Nauk Żywieniowych i Magistra Nauk Ścisłych W Dziedzinie Badań Nad Odżywianiem, a obecnie specjalizuje się w stosowaniu suplementów sportowych dla zdrowia i sprawności fizycznej, popartych badaniami opartymi na dowodach naukowych.

Jennifer była cytowana lub wymieniana jako dietetyk w najważniejszych publikacjach internetowych, w tym w Vogue, Elle i Grazia, za jej wiedzę z zakresu nauk żywieniowych dla ćwiczeń i zdrowego trybu życia.

Jej szerokie doświadczenie obejmuje pracę z NHS na próbach interwencji dietetycznych, po konkretne badania naukowe nad suplementacją kwasów tłuszczowych omega-3, a także wpływ fast foodów na zdrowie, które przedstawiła w corocznej Konferencji Nutrition Society. Jennifer bierze udział w wielu wydarzeniach związanych z rozwojem zawodowym, aby zapewnić, że jej wiedza i praktyka pozostaje na najwyższym poziomie. Dowiedz się więcej o doświadczeniu Jennifer tutaj.

W wolnym czasie Jennifer uwielbia wędrówki po wzgórzach i jazdę na rowerze, a w swoich postach uwielbia udowodniać, że zdrowe odżywianie nie oznacza głodu przez całe życie.

myprotein