![Myprotein Polska Wyświetl profil Myprotein Polska](https://static.thcdn.com/images/v2/wp-content/uploads/sites/51/2016/07/25074605/Logo.jpeg?width=200)
Jak zrobić frytki z batatów?
W cale nie musisz robić frytek na głębokim oleju! Proponujemy Ci zdrowszą wersję frytek do których użyjemy kuzyna Polskiego ziemniaka - robimy bataty z piekarnika! W tej wersji skórkę na batatach zostawiliśmy, lecz jeśli nie przypada Ci do gustu możesz je obrać. Nie masz jeszcze mąki amarantusowej? To nic - możesz ją zastąpić zwyklą mąka lub taką o bardziej pozytywnym indeksie glikemicznym.
Frytki sugerujemy jako pyszna porcja węglowodanów do Twojego posiłku. W tym przypadku użyliśmy ich do zdrowego obiadku do pracy i zaserwowaliśmy je z kurczakiem, szpinakiem oraz białkowymi wafelkami.
Składniki:![fjnjf](http://tesseract.gslb.thehut.local/myprotein-pl/app/uploads/sites/51/2016/08/fjnjf-300x159.jpg)
![fjnjf](http://tesseract.gslb.thehut.local/myprotein-pl/app/uploads/sites/51/2016/08/fjnjf-300x159.jpg)
350g batatów
Syrop Bezcukrowy Mysyrup o smaku klonowym
Sól i Pieprz
Sposób Przygotowania
Widelcem przekłój skórkę batatów i umieść w kuchence mikrofalowje na 4-6 minut aż staną się miękkie
Wyciągniz z mikfrofalówki i pokrój na kawałki - grubsze lub chudsze w zależności od Twoich preferencji
Ułóz na folii lub papierze do pieczenia
Posyp mąką amarantusową i polej naszym syropem
Szybko pomieszaj aby wszystkie frytki były dobrze pokryte mąką i syropem
Piecz piesz 20-25 min w piekarniku o temperaturze 180c
Makro (przepis zawiera 2 porcje):
Kalorie: 187 Białko: 4g Tłuszcz: 5g Węglowodany: 38g Cukier: 7g
Smacznego!
![Myprotein Polska Wyświetl profil Myprotein Polska](https://static.thcdn.com/images/v2/wp-content/uploads/sites/51/2016/07/25074605/Logo.jpeg?width=200)