Przejdź do głównej zawartości
Przepisy

Białkowe Karmelowe Brownie | Przepis na ciasto czekoladowe

Białkowe Karmelowe Brownie | Przepis na ciasto czekoladowe
Jennifer Blow
Redaktor i Wykwalifikowany Dietetyk6 lat Ago
Wyświetl profil Jennifer Blow

Jednogarnkowe białkowe karmelowe brownie są tak łatwe do zrobienia, że ​​zrobisz je szybciej niż serię na siłowni. Po prostu chwyć miskę do mieszania, dodaj składniki i wrzuć ciasto do piekarnika, aby uzyskać szybką, zdrową, wysokobiałkową przekąskę, która rywalizuje z twoimi ulubionymi fast foodami.

Przepis używa awokado zamiast masła. Oznacza to, że nadal będziesz otrzymywać super-krówkowy smak ciasta, które ma niską zawartość nasyconego tłuszczu i zawierają zdrowe tłuszcze jednonienasycone, a także dodatkowe witaminy i minerały. Zaufaj nam - nie będziesz w stanie poczuć różnicy w smaku!

Ilość: 8 brownie

Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 15 minut

Całkowity czas przygotowywania: 20 minut

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 2 duże jajka
  • 100ml Syropu bez cukru
  • 90g mąki
  • 60g kakao w proszku
  • 2 miarki Białka serwatkowego (czekoladowego)
  • 50g Wysokobiałkowej czekolady

 

Metoda:

  1. Rozgrzej piekarnik do 150˚C / 170˚C z włączonym termoobiegiem. Wyciągnij 8” kwadratową blachę do pieczenia i okryj papierem do pieczenia.
  2. W średniej wielkości misce wymieszaj jajka. Rozetrzyj dojrzałe awokado i wymieszaj do uzyskania gładkiej masy.
  3. Dodaj syrop bez cukru, kakao w proszku i mieszaj, aż całkowicie połączą się ze sobą, a następnie wymieszaj mąkę i białko serwatkowe do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodaj czekoladę, rozbijając ją na małe kawałki.
  4. Teraz równomiernie rozprowadź ciasto na tacy. Piecz przez 15-20 minut (15 minut daje ciągnące, podczas gdy 20 minut daje bardziej kruche ciasteczka).
  5. Po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia na 30 minut, pokroić na 16 kwadratów i podaj.

Informacje odżywcze na brownie:

Kalorie: 151

Białko: 7g

Węglowodany: 12g

Tłuszcz: 8g

Jennifer Blow
Redaktor i Wykwalifikowany Dietetyk
Wyświetl profil Jennifer Blow

Jennifer Blow jest naszym UKVRN Registered Associate Nutritionist - Brytyjskim rejestr kompetentnych i wykwalifikowanych specjalistów w dziedzinie żywienia. Ma tytuł Licencjata Nauk Ścisłych W Dziedzinie Nauk Żywieniowych i Magistra Nauk Ścisłych W Dziedzinie Badań Nad Odżywianiem, a obecnie specjalizuje się w stosowaniu suplementów sportowych dla zdrowia i sprawności fizycznej, popartych badaniami opartymi na dowodach naukowych.

Jennifer była cytowana lub wymieniana jako dietetyk w najważniejszych publikacjach internetowych, w tym w Vogue, Elle i Grazia, za jej wiedzę z zakresu nauk żywieniowych dla ćwiczeń i zdrowego trybu życia.

Jej szerokie doświadczenie obejmuje pracę z NHS na próbach interwencji dietetycznych, po konkretne badania naukowe nad suplementacją kwasów tłuszczowych omega-3, a także wpływ fast foodów na zdrowie, które przedstawiła w corocznej Konferencji Nutrition Society. Jennifer bierze udział w wielu wydarzeniach związanych z rozwojem zawodowym, aby zapewnić, że jej wiedza i praktyka pozostaje na najwyższym poziomie. Dowiedz się więcej o doświadczeniu Jennifer tutaj.

W wolnym czasie Jennifer uwielbia wędrówki po wzgórzach i jazdę na rowerze, a w swoich postach uwielbia udowodniać, że zdrowe odżywianie nie oznacza głodu przez całe życie.

myprotein