Te olbrzymie bezmleczne bułeczki cynamonowe to świetny przysmak, który wkomponuje się w Twoją dietę. Nie zawierają rafinowanego cukru, są bogate w białko i całkowicie nie zawierają produktów mlecznych oraz są odpowiednie dla wegan.
Składniki:
Ciasto:- 185ml mleka migdałowego
- 7g aktywne suche drożdże
- 2 łyżki syropu bez cukru o smaku Klonu
- 1 łyżka mielonego siemienia lnianego
- 1 łyżka 100% Oleju kokosowego (stopionego)
- 90g Czekoladowej wegańskiej białkowej mieszanki
- 180g mąki pełnoziarnistej
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- 70g orzechów pekan
- 2 średnio dojrzałe banany
- 6 dojrzałych daktyli (bez pestek) lub jagód
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
- 1-2 łyżek mleka migdałowego
- 100g wegański ser śmietankowy
Metoda:
Aby zrobić ciasto:- Po pierwsze, zrób ciasto. Rozgrzej mleko migdałowe, aż będzie ciepłe. Po rozgrzaniu dodaj do małej miski z drożdżami i syropu bez cukru o smaku klonu i odłóż na bok na około 5 minut.
- Następnie dodaj jajko lniane, dodając 3 łyżki wody do 1 łyżki siemia lnianego i pozwól im moczyć się przez kilka minut. To sklei twoje ciasto na cynamonowe bułki.
- Wsyp mąkę, wegańskie białko, cynamon i stopiony olej do dużej miski i wymieszaj, stopniowo dodając drożdże. Wylej mieszankę na blat posypany mąką i ugniataj przez 20 sekund. Włóż z powrotem do miski i nakryj ręcznikiem. Połóż w ciepłe miejsce, aby ciasto urosło.
- Zrób nadzienie. Mieszaj orzechy, banany i daktyle razem, aż do uzyskania gładkiej masy.
- Gdy ciasto urośnie, podgrzej piekarnik do 180 ° C. Dodaj trochę mąki na dużą powierzchnię i rozwałkuj ciasto na duży prostokąt - około 8 "x 15".
- Rozłóż nadzienie równomiernie na cieście, a następnie rozwałkuj ciasto z najkrótszej krawędzi w kształt wałka. Pokrój w 8-10 plasterków. Włóż bułki do wysmarowanego tłuszczem naczynia do pieczenia o wymiarach 8 "x 8", a następnie przykryj je ręcznikiem i pozwól im odpocząć przez kolejne 20 minut.
- Piecz przez 25-30 minut do złotego koloru, a następnie po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia, zanim zrobisz polewę.
- Aby zrobić polewę, wymieszaj wegański ser śmietankowy i mleko migdałowe. Dodaj trochę cukru bez syropu, jeśli wolisz słodki. Polej z wierzchu swoje gigantyczne cynamonowe bułeczki i jedź.
Kalorie: 270
Białko: 13g
Węglowodany: 30g
Tłuszcz: 11g
Jennifer Blow jest naszym UKVRN Registered Associate Nutritionist - Brytyjskim rejestr kompetentnych i wykwalifikowanych specjalistów w dziedzinie żywienia. Ma tytuł Licencjata Nauk Ścisłych W Dziedzinie Nauk Żywieniowych i Magistra Nauk Ścisłych W Dziedzinie Badań Nad Odżywianiem, a obecnie specjalizuje się w stosowaniu suplementów sportowych dla zdrowia i sprawności fizycznej, popartych badaniami opartymi na dowodach naukowych.
Jennifer była cytowana lub wymieniana jako dietetyk w najważniejszych publikacjach internetowych, w tym w Vogue, Elle i Grazia, za jej wiedzę z zakresu nauk żywieniowych dla ćwiczeń i zdrowego trybu życia.
Jej szerokie doświadczenie obejmuje pracę z NHS na próbach interwencji dietetycznych, po konkretne badania naukowe nad suplementacją kwasów tłuszczowych omega-3, a także wpływ fast foodów na zdrowie, które przedstawiła w corocznej Konferencji Nutrition Society. Jennifer bierze udział w wielu wydarzeniach związanych z rozwojem zawodowym, aby zapewnić, że jej wiedza i praktyka pozostaje na najwyższym poziomie. Dowiedz się więcej o doświadczeniu Jennifer tutaj.
W wolnym czasie Jennifer uwielbia wędrówki po wzgórzach i jazdę na rowerze, a w swoich postach uwielbia udowodniać, że zdrowe odżywianie nie oznacza głodu przez całe życie.