
Te olbrzymie bezmleczne bułeczki cynamonowe to świetny przysmak, który wkomponuje się w Twoją dietę. Nie zawierają rafinowanego cukru, są bogate w białko i całkowicie nie zawierają produktów mlecznych oraz są odpowiednie dla wegan.
Składniki:
Ciasto:
185ml mleka migdałowego
7g aktywne suche drożdże
2 łyżki syropu bez cukru o smaku Klonu
1 łyżka mielonego siemienia lnianego
1 łyżka 100% Oleju kokosowego (stopionego)
180g mąki pełnoziarnistej
1 łyżeczka mielonego cynamonu
Nadzienie:
70g orzechów pekan
2 średnio dojrzałe banany
6 dojrzałych daktyli (bez pestek) lub jagód
1 łyżeczka mielonego cynamonu
Topiony ser bez nabiału
1-2 łyżek mleka migdałowego
100g wegański ser śmietankowy

Metoda:
Aby zrobić ciasto:
Po pierwsze, zrób ciasto. Rozgrzej mleko migdałowe, aż będzie ciepłe. Po rozgrzaniu dodaj do małej miski z drożdżami i syropu bez cukru o smaku klonu i odłóż na bok na około 5 minut.
Następnie dodaj jajko lniane, dodając 3 łyżki wody do 1 łyżki siemia lnianego i pozwól im moczyć się przez kilka minut. To sklei twoje ciasto na cynamonowe bułki.
Wsyp mąkę, wegańskie białko, cynamon i stopiony olej do dużej miski i wymieszaj, stopniowo dodając drożdże. Wylej mieszankę na blat posypany mąką i ugniataj przez 20 sekund. Włóż z powrotem do miski i nakryj ręcznikiem. Połóż w ciepłe miejsce, aby ciasto urosło.
Zrób nadzienie. Mieszaj orzechy, banany i daktyle razem, aż do uzyskania gładkiej masy.
Gdy ciasto urośnie, podgrzej piekarnik do 180 ° C. Dodaj trochę mąki na dużą powierzchnię i rozwałkuj ciasto na duży prostokąt - około 8 "x 15".
Rozłóż nadzienie równomiernie na cieście, a następnie rozwałkuj ciasto z najkrótszej krawędzi w kształt wałka. Pokrój w 8-10 plasterków. Włóż bułki do wysmarowanego tłuszczem naczynia do pieczenia o wymiarach 8 "x 8", a następnie przykryj je ręcznikiem i pozwól im odpocząć przez kolejne 20 minut.
Piecz przez 25-30 minut do złotego koloru, a następnie po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia, zanim zrobisz polewę.
Aby zrobić polewę, wymieszaj wegański ser śmietankowy i mleko migdałowe. Dodaj trochę cukru bez syropu, jeśli wolisz słodki. Polej z wierzchu swoje gigantyczne cynamonowe bułeczki i jedź.
Informacje odżywcze na bułeczkę cynamonową:
Kalorie: 270
Białko: 13g
Węglowodany: 30g
Tłuszcz: 11g

Jennifer Blow jest naszym UKVRN Registered Associate Nutritionist - Brytyjskim rejestr kompetentnych i wykwalifikowanych specjalistów w dziedzinie żywienia. Ma tytuł Licencjata Nauk Ścisłych W Dziedzinie Nauk Żywieniowych i Magistra Nauk Ścisłych W Dziedzinie Badań Nad Odżywianiem, a obecnie specjalizuje się w stosowaniu suplementów sportowych dla zdrowia i sprawności fizycznej, popartych badaniami opartymi na dowodach naukowych.
Jennifer była cytowana lub wymieniana jako dietetyk w najważniejszych publikacjach internetowych, w tym w Vogue, Elle i Grazia, za jej wiedzę z zakresu nauk żywieniowych dla ćwiczeń i zdrowego trybu życia.
Jej szerokie doświadczenie obejmuje pracę z NHS na próbach interwencji dietetycznych, po konkretne badania naukowe nad suplementacją kwasów tłuszczowych omega-3, a także wpływ fast foodów na zdrowie, które przedstawiła w corocznej Konferencji Nutrition Society. Jennifer bierze udział w wielu wydarzeniach związanych z rozwojem zawodowym, aby zapewnić, że jej wiedza i praktyka pozostaje na najwyższym poziomie. Dowiedz się więcej o doświadczeniu Jennifer tutaj.
W wolnym czasie Jennifer uwielbia wędrówki po wzgórzach i jazdę na rowerze, a w swoich postach uwielbia udowodniać, że zdrowe odżywianie nie oznacza głodu przez całe życie.