
Przygotuj ten przepis na grillowane buraczane burgery w mniej niż 15 minut.
Szukasz pomysłu na szybki wegański obiad? Ten przepis na burgera z buraków można przygotować w 15 minut. Wykończenie szybkim do przygotowania wegańskim sosem do burgerów sprawia, że jest to doskonała obiadowa propozycja, gdy nie masz za dużo czasu.
Sprawdź wartości odżywcze na dole tego przepisu i nie zapomnij wypróbować innych naszych 15-Minutowych Wegańskich Przepisów.

Składniki
Na 4 porcje
Na burgera:
1 mała biała cebula
2 ząbki czosnku
150g gotowanych buraków
150g gotowanej komosy ryżowej
150g pełnoziarnistej bułki tartej (możesz po prostu zblendować chleb, aby uzyskać bułkę tartą)
2-3 łyżki sosu barbecue
Odrobina soli i pieprzu
Na resztę:
4 bułki na burgery
1 mała biała cebula (Pokrojona w cienkie plastry)
- 1 łyżeczka
Oleju Kokosowego
8 łyżek wegańskiego majonezu
1 łyżeczka Sriracha lub Twojego ulubionego ostrego sosu
½ łyżeczka musztardy
Sposób przygotowania
Na początku zrób karmelizowaną cebulę. Na patelni smaż plastry cebuli na małym lub średnim ogniu z olejem przez 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dodaj 1 łyżkę nierafinowanego cukru, aby wspomóc proces karmelizacji.
W czasie oczekiwania włóż cebulę i czosnek do blendera i blenduj, aż zostaną grubo posiekane. Dodaj buraki, ugotowaną komosę ryżową, bułkę tarta*, sos BBQ, sól i pieprz i kontynuuj blendowanie do całkowitego połączenia się składników.
*Aby stworzyć szybko i łatwo własną bułkę tartą, po prostu opiekaj chleb do uzyskania głębokiego złoto-brązowego koloru, ale nie spal go, a następnie zblenduj w robocie kuchennym do uzyskania bułki tartej.
Rozgrzej patelnię na średnim lub dużym ogniu z olejem kokosowym, a następnie smaż burgery przez 10-12 minut, obracając je w połowie czasu.
Aby przygotować wegański sos burgerowy, wymieszaj wegański majonez, Sriricha oraz musztardę. Wrzuć paszteciki do bułki, ułóż na to karmelizowaną cebulę i oblej wegańskim sosem burgherowym. Błogość.
15-Minutowy Wystrzałowy Grillowany Burger Buraczany
Informacje odżywcze
Wartości na porcję
Kalorie: 455 kcal ( 99 kalorii z tłuszczu )
% Dziennego spożycia* | ||
Całkowita zawartość tłuszczu | 11g | 17% |
Całkowita zawartość węglowodanów | 68g | 23% |
Białko | 21g | 42% |
* Procentowa dzienna wartość spożycia bazuje na diecie opartej o 2000 kalorii.

Lauren jest absolwentką literatury angielskiej pochodzącą z Południa. Zawsze uwielbiała pływać, niedawno odkryła siłę treningu siłowego i regularnie pracuje nad poprawą podczas cotygodniowych zajęć z jogi.
W weekendy zazwyczaj gotuje lub wychodzi na brunch. Lubi wypróbowywać nowe przepisy ze swoimi współlokatorami - zwłaszcza, że dopiero pozbywa się studenckich nawyków, takich jak dieta makaronowa. Przede wszystkim mocno wierzy w zachowanie równowagi między siłownią a dżinem.
Dowiedz się więcej o doświadczeniu Lauren tutaj.