Niskowęglowodanowe Koszyczki Jajeczne | Przepis Śniadaniowy
Nadszedł czas, aby spróbować czegoś bardziej wyrafinowanego od zwykłego jajka w toście - smakują one niesamowicie prosto z piekarnika, ale sprawdzają się również doskonale jako drugie śniadanie. Fit jajka faszerowane cukinią i marchewką! To idealny przepis na pożywne śniadanie, a nawet na potrawę wielkanocną!
Porcje: 1
Składniki
- ½ łyżeczkaOleju kokosowego
- 2 średnie jajka
- 1/2 cukinii
- 1/2 marchwi
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania
- Rozgrzej piekarnik do 160°C.
- W silikonowej foremce na muffinki rosmaruj ¼ łyżeczki oleju kokosowego na brzegach i spodzie.
- Zetrzyj cukinię i marchew za pomocą tarki do sera
- Umieść rozdrobnione warzywa na spodzie foremki i dookoła formy.
- Ostrożnie wbij jajka do środka każdej foremki.
- Posyp solą i pieprzem do smaku i umieść w piekarniku, aż jajka będą gotowe - zajmuje to zwykle około 7-10 minut w zależności od tego jakie lubisz. Smacznego!
Inne podobne przepisy…
Jajka - Czy są zdrowe?
Surowe jajko składa się z 60% białka, 30% żółtka i 10% skorupki z błonami. W tym jest białko, aminokwasy oraz inne substancje odżywcze. Dlaczego powinniśmy spożywać kurze jaja, i czy jest warto?
Jajko Czekoladowe | Słodkie Jajko na Miękko z Marakują
Coraz bliżej Wielkanoc, czyli święto życia. Jego symbolem jest jajko, które daje początek życiu. Święta są czasem gdzie zapominamy o diecie i dajemy się skusić pysznym domowym plackom. W tym artykule poznacie świetny przepis na czekoladowe jajko! Idealne na święta.
Informacje odżywcze
Ilość w porcji
Kalorie | 207 kcal | 126 kalorii z tłuszczu |
% Dziennego spożycia* | ||
Całkowita zawartość tłuszczu | 14g | 22% |
Całkowita zawartość węglowodanów | 7g | 2% |
Białko | 14g | 28% |
Jennifer Blow jest naszym UKVRN Registered Associate Nutritionist - Brytyjskim rejestr kompetentnych i wykwalifikowanych specjalistów w dziedzinie żywienia. Ma tytuł Licencjata Nauk Ścisłych W Dziedzinie Nauk Żywieniowych i Magistra Nauk Ścisłych W Dziedzinie Badań Nad Odżywianiem, a obecnie specjalizuje się w stosowaniu suplementów sportowych dla zdrowia i sprawności fizycznej, popartych badaniami opartymi na dowodach naukowych.
Jennifer była cytowana lub wymieniana jako dietetyk w najważniejszych publikacjach internetowych, w tym w Vogue, Elle i Grazia, za jej wiedzę z zakresu nauk żywieniowych dla ćwiczeń i zdrowego trybu życia.
Jej szerokie doświadczenie obejmuje pracę z NHS na próbach interwencji dietetycznych, po konkretne badania naukowe nad suplementacją kwasów tłuszczowych omega-3, a także wpływ fast foodów na zdrowie, które przedstawiła w corocznej Konferencji Nutrition Society. Jennifer bierze udział w wielu wydarzeniach związanych z rozwojem zawodowym, aby zapewnić, że jej wiedza i praktyka pozostaje na najwyższym poziomie. Dowiedz się więcej o doświadczeniu Jennifer tutaj.
W wolnym czasie Jennifer uwielbia wędrówki po wzgórzach i jazdę na rowerze, a w swoich postach uwielbia udowodniać, że zdrowe odżywianie nie oznacza głodu przez całe życie.