Monica Green
Autor i ekspert11 miesiąc Ago
Dzięki temu przepisowi @healthy_floflo udowadnia, że jednogarnkowy obiad nie musi być przerażający.
Wymagający tylko jednego naczynia, ten przepis jest idealny na przytulny zimowy wieczór, zwłaszcza gdy przygotowujemy się do Świąt Bożego Narodzenia. Delikatne udka z kurczaka, farsz, puddingi Yorkshire i wszystkie warzywa - być może jest to prosty przepis, ale z pewnością zachwyca smakiem.
Porcje
3 (lub 2 duże)
Składniki
- 2 uda z kurczaka (bez skóry)
- 1 pasternak
- 6 mini marchewek
- 6 brukselki
- 1/2 czerwonej cebuli
- 4 młode ziemniaki
- 1 opakowanie farszu
- 1 opakowanie mini puddingów Yorkshire (lub dowolna ilość!)
- 3 łyżki gotowego sosu wymieszanego z przegotowaną wodą
- 1 łyżka włoskich przypraw
- 2 łyżeczki czosnku
- 1 kostka rosołowa, pokruszona
- 1 łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
Sposób przygotowania
- Pokrój wszystkie warzywa (sekret polega na pokrojeniu warzyw w drobną kostkę lub słupki, aby mogły się równomiernie ugotować razem z kurczakiem).
- Dodaj udka kurczaka, warzywa i farsz do naczynia do pieczenia.
- Dodaj przyprawy i olej.
- Dobrze wymieszaj, aby kurczak i warzywa zostały pokryte przyprawami i olejem.
- Piecz przez 40 minut w temperaturze 180C.
- W tym momencie wyjmij naczynie z piekarnika i dodaj pudding Yorkshire. Piecz przez kolejne 5 minut.
- Po wyjęciu z piekarnika odstaw na kilka minut.
- Przygotuj szybki sos do polania pieczeni i ciesz się smakiem.
Informacje Odżywcze - Jednogarnkowy Kurczak
Wartości w porcji
Kalorie | Węglowodany | Białko | Tłuszcz |
376 | 23g | 29g | 19g |
Spodobał Ci się ten przepis? Sprawdź inne:
Przepisy
Śniadaniowe Tacos
Ten przepis na śniadaniowe tacos wymaga tylko zawinięcia tortilli, kiełbasy i cheddara oraz ulubionych dodatków, aby przenieść go na wyższy poziom.
12 miesiąc AgoPrzez Myprotein Polska
Przepisy
Białkowe Onigiri
Poręczne Onigiri wypełnione białkiem i węglowodanami niezbędnymi do naprawy mięśni. Prawdopodobnie myślisz, że nie mogą być łatwe do przygotowania.
12 miesiąc AgoPrzez Myprotein Polska
Monica Green
Autor i ekspert