Składniki
- 400g wegańskiego mięsa mielonego
- 2 ząbki czosnku (posiekane)
- Garść pietruszki
- Sól & Pieprz do smaku
- 500g passaty pomidorowej
- 4 bułki
- 120g wegańskiej mozzarelli (startej)
- Świeża Bazylia
Sposób przygotowania
1) Najpierw rozgrzej patelnię.2) Dodaj wegańskie “mięso”, czosnek i pietruszkę do miski. Dopraw solą i pieprzem, następnie wymieszaj dokładnie, aby wszystkie składniki się dobrze połączyły.3) Teraz użyj swoich rąk, aby uformować równe kulki, w wielkości zbliżone do piłeczki golfowej. Włóż swoje klopsiki na patelnie z niewielką ilością oleju i smaż na średnim ogniu.4) Smaż klopsiki przez około 10 min lub do uzyskania złoto-brązowej barwy - pamiętaj o regularnym obracaniu ich szczypcami.5) Dodaj passatę na patelnię i wymieszaj dobrze. Pozostaw do wolnym ogniu na 5-10 minut, aby sos zgęstniał.6) W międzyczasie przygotuj bułki krojąc je na pół. Następnie gdy klopsiki będą gotowe, użyj szczypiec, aby ostrożnie ułożyć je w bułce wraz z sosem.7) Posyp mozzarellą i umieść otwarte bułki nad grillem na dwie minuty, aby ser się roztopił. 8) Zdejmij z grilla i posyp świeżymi liśćmi bazylii. Smacznego!15-Minutowy Wystrzałowy Grillowany Burger Buraczany | Przepis na Buraczane Burgery
Szukasz pomysłu na szybki wegański obiad? Burger Buraczany, to doskonała obiadowa propozycja, gdy nie masz za dużo czasu.
3-Składnikowe Zdrowe Lody | Banan & Masło Orzechowe
Ten przepis na zdrowe lody zmienia zasady gry, dzięki czemu możesz zaspokoić swoje pragnienia na lody bez dodatkowych kalorii, cukru i tłuszczu.
Sprawdź inne nasze przepyszne przepisy:
Kanapka z Wegańskimi “Klopsikami”
Informacje odżywczeWartości na porcję
Kalorie: 498 kcal ( 99 kalorii z tłuszczu )
% Dziennego Spożycia * | ||
---|---|---|
Całkowita Zawartość Tłuszczu | 11g | 17% |
Całkowita zawartość Węglowodanów | 65,8g | 22% |
Białko | 29,2g | 58% |
* Procentowa wartość dziennego spożycia bazuje na diecie opartej o 2000 kalorii.
Lauren jest absolwentką literatury angielskiej pochodzącą z Południa. Zawsze uwielbiała pływać, niedawno odkryła siłę treningu siłowego i regularnie pracuje nad poprawą podczas cotygodniowych zajęć z jogi.
W weekendy zazwyczaj gotuje lub wychodzi na brunch. Lubi wypróbowywać nowe przepisy ze swoimi współlokatorami - zwłaszcza, że dopiero pozbywa się studenckich nawyków, takich jak dieta makaronowa. Przede wszystkim mocno wierzy w zachowanie równowagi między siłownią a dżinem.
Dowiedz się więcej o doświadczeniu Lauren tutaj.