Przejdź do głównej zawartości
Przepisy

Pyszny i szybki przepis – Kurczak po Chińsku

Pyszny i szybki przepis – Kurczak po Chińsku
Myprotein Polska
Autor i ekspert8 lat Ago
Wyświetl profil Myprotein Polska
Pyszny i szybki przepis na kurczaka po Chińsku z orzechami nerkowca - idealny na zakończenie ciężkiego tygodnia lub na satysfakcjonujący obiad. Jesteś na diecie? Nie ma problemu, sprawdź makro tej potrawy poniżej:

 

MAKRO:
  • Kalorie: 396

  • Białko: 35g

  • Tłuszcz: 21g

  • Węglowodany: 16g

  • Cukier: 6g

 

Składniki

  • 100g piersi z kurczaka

  • 15g masła z orzechów nerkowca

  • 1 paczka niskokalorycznego makaronu My Noodles

  • 15g pokrojonych warzyw, dobrze sparwdzi się cebula, pieczarki oraz marchew

  • Sos sojowy

Sposób Przygotowania

  1. Ugotuj pierś z kurczaka w gorącej, lekko solonej wodzie.

  2. Pokrój na wygodne kawałki

  3. Umieść warzywa na patelni (możesz dodać łyżeczkę oleju kokosowego) i dodaj sos sojowy

  4. Posmaruj kawałki piersi masłem orzechowym

  5. Gdy warzywa będą już gotowe, umieść je na talerzu. Następnie umieść kawałki kurczaka na warzywach i posyp chilli dla smaku.

 

 

Smacznego!

Myprotein Polska
Autor i ekspert
Wyświetl profil Myprotein Polska
myprotein