Przejdź do głównej zawartości
Przepisy

Kurczak z solą i pieprzem

Kurczak z solą i pieprzem
Jennifer Blow
Redaktor i Wykwalifikowany Dietetyk1 rok Ago
Wyświetl profil Jennifer Blow
Twój nowy ulubiony fakeaway - wszystko czego potrzebujesz to patelnia i wolne 20 minut.Masz ochotę na coś dobrego, ale nie chcesz poświęcać swoich postępów treningowych? Pozwól, że przedstawimy Ci Twój nowy ulubiony domowy posiłek, który będzie rywalizował z lokalnym chińskim jedzeniem na wynos.Wystarczy patelnia i mniej niż 20 minut czasu, aby przygotować bogaty w wartości odżywcze posiłek zawierający 41 g białka na porcję. Przygotowanie dwóch porcji doskonale sprawdzi się w środku tygodnia lub jako posiłek dla dwojga.

https://www.youtube.com/watch?v=AUpCK2bWmi4

Na dwie porcje

Składniki

  • 320 g fileta z kurczaka
  • 1 łyżeczka przyprawy chińskiej
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 zielona papryka
  • 1 mała słodka czerwona papryka (lub papryka Chill, jeśli lubisz ostre smaki)
  • 1 czerwona cebula

Sposób przygotowania

  1. Pokrój kurczaka w kostkę i dodaj do miski z przyprawami i mąką kukurydzianą. Dobrze wymieszaj.
  2. Na patelni dodaj olej sezamowy. Gdy będzie gorący, dodaj kurczaka.
  3. Smaż przez około 7 minut lub do momentu przygotowania. Uważaj, aby nie przesadzić.
  4. Podczas gdy kurczak się podsmaża, grubo posiekaj warzywa. Dodaj je na patelnię na kilka minut przed gotowością kurczaka, aby pozostały chrupiące.
  5. Gdy kurczak będzie już gotowy, a warzywa nabiorą koloru, podawaj i smacznego!
kurczak z solą

Informacje Odżywcze - Kurczak z solą i pieprzem

Wartości w porcji
Kalorie Węglowodany Białko Tłuszcz
350 21g 41g 12g

Spodobał Ci się ten przepis? Sprawdź inne:

Przepisy

Mocno Czereśniowy Sernik z Białkiem Clear | Jelly Belly

Niezależnie czy szukasz innej opcji na wysokobiałkowe śniadanie czy nowego ulubionego deseru, ten sernik jest doskonały. 

Przepisy

Pikantne wrapy z wołowiną po koreańsku 

Te pikantne koreańskie wrapy z wołowiną spełniają wszystkie wymagania najbardziej wymagających sportowych smakoszy, zapewniając im 70 g białka w porcji.

Jennifer Blow
Redaktor i Wykwalifikowany Dietetyk
Wyświetl profil Jennifer Blow

Jennifer Blow jest naszym UKVRN Registered Associate Nutritionist - Brytyjskim rejestr kompetentnych i wykwalifikowanych specjalistów w dziedzinie żywienia. Ma tytuł Licencjata Nauk Ścisłych W Dziedzinie Nauk Żywieniowych i Magistra Nauk Ścisłych W Dziedzinie Badań Nad Odżywianiem, a obecnie specjalizuje się w stosowaniu suplementów sportowych dla zdrowia i sprawności fizycznej, popartych badaniami opartymi na dowodach naukowych.

Jennifer była cytowana lub wymieniana jako dietetyk w najważniejszych publikacjach internetowych, w tym w Vogue, Elle i Grazia, za jej wiedzę z zakresu nauk żywieniowych dla ćwiczeń i zdrowego trybu życia.

Jej szerokie doświadczenie obejmuje pracę z NHS na próbach interwencji dietetycznych, po konkretne badania naukowe nad suplementacją kwasów tłuszczowych omega-3, a także wpływ fast foodów na zdrowie, które przedstawiła w corocznej Konferencji Nutrition Society. Jennifer bierze udział w wielu wydarzeniach związanych z rozwojem zawodowym, aby zapewnić, że jej wiedza i praktyka pozostaje na najwyższym poziomie. Dowiedz się więcej o doświadczeniu Jennifer tutaj.

W wolnym czasie Jennifer uwielbia wędrówki po wzgórzach i jazdę na rowerze, a w swoich postach uwielbia udowodniać, że zdrowe odżywianie nie oznacza głodu przez całe życie.

myprotein