Składniki:
- 1 łyżeczka Oleju kokosowego
- 1 biała cebula, grubo posiekanej (lub 1 łyżka cebuli w proszku)
- 2 ząbki czosnku, drobno posiekanego (lub 1 łyżka czosnku w proszku)
- 1 łyżka suszonego oregano
- 350g mięsa mielonego z indyka
- 600g posiekanych pomidorów lub pomidorowej passaty
- 300g makaronu lasagne
- 1 cukinia
- 1 łyżka soli morskiej i czarnego pieprzu
- 400g serka wiejskiego
- 3 białka jaj
- 100g sera niskotłuszczowego (startego)
Sposób przygotowania:
- Najpierw zrób marynatę do indyka. Nałóż olej kokosowy na patelnię i smaż na średnim lub dużym ogniu. Dodaj cebulę i smaż przez 3-4 minuty, następnie dodaj czosnek i smaż przez kolejne 2 minuty (jeśli używasz wersji w proszku, dodaj go po następnym kroku).
- Następnie dodaj mielone mięso z indyka i trochę je rozetnij za pomocą szpatułki, a następnie pozwól mu się zrumienić przez 3-4 minuty, od czasu do czasu mieszając. Dodaj oregano, ½ łyżeczki. sól, pieprz, pomidory i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut.
- Kiedy czekasz, wymieszaj twarożek i białka jaj razem w misce, używając widelca z pozostałą solą i pieprzem. Odłóż na bok. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 ° C lub 180 ° C, włącz termoobieg.
- Przygotuj cukinię i makaron lasagne. Użyj obieraczki do warzyw, aby pokroić cukinię wzdłuż, aby uzyskać długie plastry. Przepłucz makaron lasagne zimną wodą w durszlaku.
- Gdy mięso z indyka będzie gotowe, czas na lasagne. Zacznij od warstwy cukinii, aby łatwo ją usunąć po ugotowaniu. Następnie na przemian mięso, sos serowy, płaty lasagne i cukinia. Na koniec ułóż warstwę lasagne, na to sos serowy, a następnie posyp serem o niskiej zawartości tłuszczu.
- Piec przez 15 minut pod folią, a następnie zdejmij folię, zwiększ temperaturę o 20 ° C i piecz przez kolejne 20 minut. Po ugotowaniu podziel na cztery części i przechowuj w naszym pudełku Klik Box, podawaj z ulubioną sałatką lub warzywami i trzymaj w lodówce do trzech dni.
Lasagne z Blaszki | Wysokobiałkowy Posiłek Na 4 Dni
Informacje odżywczeWartości na porcję
Kalorie: 597 kcal ( 189 kalorii z tłuszczu )
% Dziennego Spożycia * | ||
---|---|---|
Całkowita Zawartość Tłuszczu | 13g | 20% |
Całkowita zawartość Węglowodanów | 66,7g | 22% |
Białko | 46,3g | 93% |
* Procentowa wartość dziennego spożycia bazuje na diecie opartej o 2000 kalorii.
Jennifer Blow jest naszym UKVRN Registered Associate Nutritionist - Brytyjskim rejestr kompetentnych i wykwalifikowanych specjalistów w dziedzinie żywienia. Ma tytuł Licencjata Nauk Ścisłych W Dziedzinie Nauk Żywieniowych i Magistra Nauk Ścisłych W Dziedzinie Badań Nad Odżywianiem, a obecnie specjalizuje się w stosowaniu suplementów sportowych dla zdrowia i sprawności fizycznej, popartych badaniami opartymi na dowodach naukowych.
Jennifer była cytowana lub wymieniana jako dietetyk w najważniejszych publikacjach internetowych, w tym w Vogue, Elle i Grazia, za jej wiedzę z zakresu nauk żywieniowych dla ćwiczeń i zdrowego trybu życia.
Jej szerokie doświadczenie obejmuje pracę z NHS na próbach interwencji dietetycznych, po konkretne badania naukowe nad suplementacją kwasów tłuszczowych omega-3, a także wpływ fast foodów na zdrowie, które przedstawiła w corocznej Konferencji Nutrition Society. Jennifer bierze udział w wielu wydarzeniach związanych z rozwojem zawodowym, aby zapewnić, że jej wiedza i praktyka pozostaje na najwyższym poziomie. Dowiedz się więcej o doświadczeniu Jennifer tutaj.
W wolnym czasie Jennifer uwielbia wędrówki po wzgórzach i jazdę na rowerze, a w swoich postach uwielbia udowodniać, że zdrowe odżywianie nie oznacza głodu przez całe życie.