Powszechnie wiadomo, że dodanie do czegoś masła orzechowego jest pewnym sposobem na udoskonalenie tej rzeczy, a ten przepis na sernik z masłem orzechowym nie jest wyjątkiem od tej reguły. Przygotuj się na naprawdę elitarny deser od Niall Kirkland.
Wykonany z kilku zdrowszych alternatyw, takich jak niskotłuszczowa pasta do smarowania zamiast masła i beztłuszczowy jogurt grecki, zamiast pełnej śmietany. To naprawdę uczta pozbawiona wyrzutów sumienia. Nie wspominając, że jest to słodki sposób na zwiększenie dziennego spożycia białka.Teraz gdy okres przedświąteczny w pełni, ten przepis jest doskonały na przygotowanie się do świętowania wraz z przyjaciółmi i rodziną. Porcje 10Składniki
Na spód:- 8 Herbatników pełnoziarnistych (pokruszonych)
- 2 łyżki niskotłuszczowej pasty (roztopionej)
- 1 łyżka miodu
- 180g chudego serka śmietankowego
- 200g greckiego jogurtu 0%
- 1 miarka Impact Whey Protein (Wanilia)
- 1 łyżka miodu
- 100g Naturalnego Masła Orzechowego
Sposób przygotowania
15-Minutowy Wystrzałowy Grillowany Burger Buraczany | Przepis na Buraczane Burgery
Szukasz pomysłu na szybki wegański obiad? Burger Buraczany, to doskonała obiadowa propozycja, gdy nie masz za dużo czasu.
3 przepisy na białkowe pianki | Łatwy deser bogaty w białko i z niską zawartością węglowodanów
4 przepisy na białkowe pianki | Łatwy deser bogaty w białko i z niską zawartością węglowodanów
- Rozgrzej piekarnik do 175°C/350°F.
- Po pierwsze, pokrusz herbatniki na drobne okruchy. Możesz to zrobić za pomocą woreczka strunowego i wałka do ciasta lub używając blendera.
- Wymieszaj okruchy ze stopioną pastą i miodem.
- Następnie, przełóż masę z herbatników na blaszkę do sernika 8x8. Delikatnie spłaszcz i dociśnij masę szpatułką lub rękoma, a następnie mocno dociśnij podstawę płaskim przedmiotem takim jak szklanka lub kokilka.
- Piecz spód sernika przez 10 minut i wyjmij z piekarnika.
- W międzyczasie dokładnie wymieszaj w dużej misce serek śmietankowy, białko jaj, jogurt grecki, białko w proszku, masło orzechowe i miód.
- Następnie równomiernie rozprowadź utworzoną masę na spodzie biszkoptu.
- Piecz przez 20 minut w 175°C, następnie obniż temperaturę do 150°C i piecz przez kolejne 10 minut.
- Wyjmij sernik i pozostaw do ostygnięcia, zanim umieścisz go w lodówce na co najmniej trzy godziny.
- Po całkowitym ochłodzeniu możesz ozdobić go dowolnymi dodatkami. My oblaliśmy go dużą ilością masła orzechowego i białkowej pasty o smaku czekolady orzechowej, a następnie posypaliśmy truskawkami i jagodami.
Spodobał Ci się ten przepis? Sprawdź inne...
Wysokobiałkowy Sernik z Masłem Orzechowym
Informacje odżywczeWartości na porcję
Kalorie: 218 kcal ( 99 kalorii z tłuszczu )
% Dziennego spożycia* Całkowita zawartość tłuszczu 11g 17% Całkowita zawartość węglowodanów 18g 6% Białko 10g 20% * Procentowa wartość dziennego spożycia bazuje na diecie opartej o 2000 kalorii.
Lauren jest absolwentką literatury angielskiej pochodzącą z Południa. Zawsze uwielbiała pływać, niedawno odkryła siłę treningu siłowego i regularnie pracuje nad poprawą podczas cotygodniowych zajęć z jogi.
W weekendy zazwyczaj gotuje lub wychodzi na brunch. Lubi wypróbowywać nowe przepisy ze swoimi współlokatorami - zwłaszcza, że dopiero pozbywa się studenckich nawyków, takich jak dieta makaronowa. Przede wszystkim mocno wierzy w zachowanie równowagi między siłownią a dżinem.
Dowiedz się więcej o doświadczeniu Lauren tutaj.