Jeżeli jesteś podobny do nas, to Wielkanoc oznacza wielkanocny sernik i że wszystkie zahamowania do słodkości zostają za drzwiami.
Więc zjedzenie czekoladowego jajka nadziewanego sernikiem na śniadanie jest całkiem akceptowalne, prawda? Trend Sernika Wielkanocnego pojawił się zapewne na Twojej osi czasu, ale pomyśleliśmy, że lekko je zmodyfikujemy, aby zwiększyć zawartość białka i uczynić je bardziej przyjaznym dla diety.
Ten niesamowity przepis od @healthy_floflo wykorzystuje niskotłuszczowy ser śmietankowy oraz czekoladowo-karmelowe Impact Whey protein, aby stworzyć gładkie i słodkie nadzienie sernika (bez nadmiaru cukru i tłuszczu). Następnie wszystko jest zwieńczone naszym nowym Podwójnym Brownie z limitowanej edycji o smaku czekoladowego kremu - zapewniając jeszcze więcej smaku, wraz z 14g białka w batonie.To 100% wielkanocna uczta, której potrzebujesz w swoim życiu, zaufaj nam.
Porcje: 1Składniki
- ½ Wielkanocnego jajka
- 4 łyżki lekkiego serka śmietankowego
- 1 miarka Impact Whey Protein (Czekoladowo-Karmelowe)
- 1 herbatnik pełnoziarnisty (pokruszony)
- Brownie Double Dough (Krem Czekoladowy)
- 1 łyżeczka niesłodzonego kakao
- Najpierw pokrój Double Dough Brownie i odstaw na bok.
- W misce wymieszaj serek śmietankowy i odżywke białkową do uzyskania gładkiej masy. Podziel mieszaninę na pół i dodaj niesłodzone kakao do połowy i mieszaj do uzyskania dobrego połączenia.
- Wypełnij połowę jajka wielkanocnego pokruszonym herbatnikiem.
- Dodaj czekoladową mieszankę sernikową, aby stworzyć pierwszą warstwę, a następnie resztę mieszanki, aby utworzyć kolejną.
- Dodaj swoje ulubione dodatki. Flo postanowiła posypać jajko resztą pokruszonego herbatnika, oblać roztopioną czekoladą z drugiej połowy jajka i ułożyć kawałki Podwójnego Brownie.
- Wstaw swój wielkanocny sernik do lodówki na noc lub do zamrażarki na 2 godziny. Smacznego!
Doskonały Wielkanocny Proteinowy Sernik
Informacje odżywczeWartości na porcję
Kalorie: 467 kcal ( 279 kalorii z tłuszczu )
% Dziennego Spożycia * | ||
---|---|---|
Całkowita Zawartość Tłuszczu | 31g | 48% |
Całkowita zawartość Węglowodanów | 46g | 15% |
Białko | 26,6g | 53% |
* Procentowa wartość dziennego spożycia bazuje na diecie opartej o 2000 kalorii.
Lauren jest absolwentką literatury angielskiej pochodzącą z Południa. Zawsze uwielbiała pływać, niedawno odkryła siłę treningu siłowego i regularnie pracuje nad poprawą podczas cotygodniowych zajęć z jogi.
W weekendy zazwyczaj gotuje lub wychodzi na brunch. Lubi wypróbowywać nowe przepisy ze swoimi współlokatorami - zwłaszcza, że dopiero pozbywa się studenckich nawyków, takich jak dieta makaronowa. Przede wszystkim mocno wierzy w zachowanie równowagi między siłownią a dżinem.
Dowiedz się więcej o doświadczeniu Lauren tutaj.