Zapiekana wysokobiałkowa owsianka nigdy nam się nie znudzi.
Gdy tylko odkryliśmy zdrowe śniadanie, które zasadniczo smakuje jak ciepłe, lepkie ciasto, wiedzieliśmy, że znaleźliśmy miłość na zawsze. Zwłaszcza, gdy jest tak wiele różnych sposobów jej przygotowania i dodatków, które można dodawać według uznania.Postępuj zgodnie z tym niesamowicie prostym przepisem od Nialla Kirklanda, aby uzyskać pyszne śniadanie o smaku ciasta jagodowego, które jest pełne białka. Potrzebujesz tylko kilku składników i piekarnika, aby nasycić się aż do pory obiadowej.Przepis na 4 porcjeSkładniki
Na sos jagodowy:- 400g jagód
- 150ml wody
- 1 łyżka syropu klonowego
- 200g płatków owsianych
- 2 miarki Impact Whey Protein (Wanilia)
- ¼ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 300 ml mleka (może być roślinne)
- 1 łyżeczka syropu klonowego
- Jagody i orzechy pekan do dekoracji (opcjonalnie)
- Rozgrzej piekarnik do 180°C/360°F.
- Podgrzej patelnię lub rondel z powłoką zapobiegającą przywieraniu na średnim ogniu i dodaj jagody oraz wodę.
- Gotuj jagody przez 10 minut, regularnie mieszając, aż zaczną się rozpadać. Zetrzyj jagody, dodaj syrop klonowy i gotuj dalej, aż sos zgęstnieje.
- W misce wymieszaj płatki owsiane, odżywkę białkową, sól i proszek do pieczenia. Następnie dodaj mleko oraz syrop klonowy i mieszaj aż do całkowitego połączenia.
- Wlej sos jagodowy do 4 małych żaroodpornych kokilek lub naczyń do pieczenia, a następnie wsyp mieszankę owsianą. Udekoruj jagodami i orzechami pekan, a następnie piecz przez 12 minut. Zakochasz się w tym smaku!
Wysokobiałkowa Panna Cotta | Zdrowy Deser
Ta Panna Cotta zawiera ponad 23g białka i tylko 202 kalorie. Brzmi jak słodka okazja, prawda? Kliknij i rozpocznij swoją ucztę!
Wysokobiałkowy Croissant w Blaszce
Nawet nie wiemy od czego zacząć ten śniadaniowy przepis. Jakby tosty francuskie nie były wystarczająco smaczne. Ten wysokobiałkowy croissant Cię zachwyci!
Wysokobiałkowa Owsianka Jagodowa
Informacje odżywcze (w porcji)
Kalorie | 327 |
---|---|
Całkowita Zawartość Tłuszczu | 8g |
Całkowita Zawartość Węglowodanów | 45g |
Białko | 17g |
Lauren jest absolwentką literatury angielskiej pochodzącą z Południa. Zawsze uwielbiała pływać, niedawno odkryła siłę treningu siłowego i regularnie pracuje nad poprawą podczas cotygodniowych zajęć z jogi.
W weekendy zazwyczaj gotuje lub wychodzi na brunch. Lubi wypróbowywać nowe przepisy ze swoimi współlokatorami - zwłaszcza, że dopiero pozbywa się studenckich nawyków, takich jak dieta makaronowa. Przede wszystkim mocno wierzy w zachowanie równowagi między siłownią a dżinem.
Dowiedz się więcej o doświadczeniu Lauren tutaj.