Pudding ryżowy i dżem z chia
Idealna przekąska podczas zimowych wieczorów gdy siedzisz przy kominku. Rozgrzewający deser, który poruszy twoje kubki smakowe. To prosty i tani przepis, który pozwoli Ci zaskoczyć twoją rodzinę, możesz go zaserwować na śniadanie lub jako deser! Pyszny deser o niskiej zawartości cukru i wysokiej zawartości białka!
Składniki
✓ 150g Truskawek
✓ 50g Cukru kokosowego
✓ 2 łyżki stołowe syropu z agawy/ miodu
✓ 2 łyżki stołowe organicznych nasion Chia
✓ 1 miarka proteinowego budyniu ryżowego
✓ 150ml wody lub mleka
Sposób Przygotowania
1) Po pierwsze, pokroić truskawki w ćwiartki i wrzucić na patelnię.
2) Dodać cukru kokosowego, syropu z agawy/miodu do truskawek i podgrzewać na małym ogniu przez 5 minut..
3) W tym samym czasie, dodać 1 łyżkę proteinowego budyniu ryżowego do 150 ml wody lub mleka.
4) Wymieszać tak aby uzyskać gładką masę i wstawić do kuchenki mikrofalowej.
5) Ustawić moc mikrofali na maksimum.
6) Podawać pudding ryżowy z dżemem.
7) Dodać kilka świeżych truskawek na wierzch by dodać ekstra smaku!
Makroskładniki
- Kalorie: 363
- Biako: 24 g
- Tłuszcz: 7.9 g
- Węglowodany: 56 g