Te czekoladki są idealnym wyskokoproteinowym i nisko węglowodanowym prezentem na walentynki dla twojej drugiej połówki. Wyglądają niesamowicie smakują jeszcze lepiej a dodatkowo są pełne białka. Jak tu ich nie pokochać?
Składniki
100g Wysokoproteinowa czekolada Myprotein
50ml śmietanki 18%
1 łyżka. (15 ml) Oleju kokosowego
1 łyżka (15ml) Masła migdałowego Myprotein
50g kakao w proszku
3 – 4 krople FlavDrops Myprotein-Toffee
Sposób przygotowania
#1 Wszystkie składniki z wyjątkiem czekolady włóż do garnka i podgrzewaj tak długo aż wszystko się rozpuści.
#2 Następnie połam czekoladę na kawałki, dodaj do mieszaniny i w dalszym ciągu podgrzewaj.
#3 Ostatni krok to przelanie mieszanki do formy na kostki lodu w kształcie serca (lub o dowolnym kształcie jaki aktualnie posiadasz) i pozostaw w lodówce aż do stężenia.
MAKROSKŁADNIKI W CZEKLADKACH
Kalorie: 65 Białko: 3 g Tłuszcz: 5 g Węglowodany: 2 g