
Składniki
Na jajka
25g miodu (lub jeżeli jesteś na redukcji, sosu zero)
Alternatywnie, możesz również użyć naszego czekoladowego proteinowwgo jajka
Na nadzienie
jogurtu greckiego
25g serwatki lub kazeiny w proszku
2 marakuje
1 łyżka miodu lub sosu zero
Na flapjacki
200g Owsianki Rolled Oats
100g Coconpure
4 łyżki miodu lub sosu zero
50g pistacji (pokruszonych)
Sposób Przygotowania
Flapjacki:
Wstaw miód i olej kokosowy do miski i rozpuść w mikrofalówce przez ok 1 minutę
Dodaj owsiankę
Wstaw ponownie do mikrofalówki na 2 minuty
Z masy uformuj batoniki i ostudź w lodówce przez minimum 2 godziny
Pokrój w kawałki, powinny one wyglądać jak małe batoniki lub paluchy
Jajka:
Podgrzej szklaną miske w wodzie ( na przykład w garnku w gorącej wodzie) i dodaj masę kakaową - poczekaj aż się rozpuści
Dodaj miód i dokładnie wymieszaj
Wylej masę do formy w kształcie jaja i ostudź w lodówce przez około 10 minut
Wyjmij czekoladę z lodówki i odklej ją od formy
Następnie odetnij kawałek góry jaja, aby móc umieścić w środku nadzienie
Nadzienie:
Wymieszaj jogurt z białkiem w jednej misce, a marakuję i syrop w drugiej. Umieść nadzienie w jajku.
Smacznego!
