Myprotein Polska
Autor i ekspert7 lat Ago
Składniki
Na jajka
- 100g Organicznej Masy Kakaowej w Guzikach
- 25g miodu (lub jeżeli jesteś na redukcji, sosu zero)
- Alternatywnie, możesz również użyć naszego czekoladowego proteinowwgo jajka
Na nadzienie
- jogurtu greckiego
- 25g serwatki lub kazeiny w proszku
- 2 marakuje
- 1 łyżka miodu lub sosu zero
Na flapjacki
- 200g Owsianki Rolled Oats
- 100g Coconpure
- 4 łyżki miodu lub sosu zero
- 50g pistacji (pokruszonych)
Sposób Przygotowania
Flapjacki:
- Wstaw miód i olej kokosowy do miski i rozpuść w mikrofalówce przez ok 1 minutę
- Dodaj owsiankę
- Wstaw ponownie do mikrofalówki na 2 minuty
- Z masy uformuj batoniki i ostudź w lodówce przez minimum 2 godziny
- Pokrój w kawałki, powinny one wyglądać jak małe batoniki lub paluchy
Jajka:
- Podgrzej szklaną miske w wodzie ( na przykład w garnku w gorącej wodzie) i dodaj masę kakaową - poczekaj aż się rozpuści
- Dodaj miód i dokładnie wymieszaj
- Wylej masę do formy w kształcie jaja i ostudź w lodówce przez około 10 minut
- Wyjmij czekoladę z lodówki i odklej ją od formy
- Następnie odetnij kawałek góry jaja, aby móc umieścić w środku nadzienie
Nadzienie:
Wymieszaj jogurt z białkiem w jednej misce, a marakuję i syrop w drugiej. Umieść nadzienie w jajku.
Smacznego!
Myprotein Polska
Autor i ekspert