Emily Wilcock
Autor i ekspert2 lat Ago
Ludzie uwielbiają słuchać o kreatynie. Co to jest, jak działa i jak powstaje. Czas więc dać ludziom to, czego chcą.Przez ostatnie kilka miesięcy pracowaliśmy nad serią In The Lab, w której poznasz kulisy powstawania naszych najpopularniejszych produktów. Pokazaliśmy już, jak wytwarzamy nasze Impact Whey Protein. Teraz pokazujemy Ci, z czego składa się nasz Monohydrat Kreatyny. Jak wyjaśnia Paul Smith-Johnson, projektant produktów Myprotein, kreatyna jest naturalnie występująca cząsteczną wytwazaną przez nerki i zmagazynowaną w naszych mięśniach. Możemy uzyskać ją w naszej diecie poprzez produkty pochodzenia zwierzęcego, ale jest prawie niemożliwe, aby spożywać ją w ten sposób, aby miało to wpływ na wyniki sportowe. Nie musisz wierzyć na słowo. Kreatyna jest jednym z najlepiej przebadanych suplementów na rynku, z około 1000 badaniami, które to potwierdzają.
https://www.youtube.com/watch?v=jHNJqQ8z6K8
W każdym razie nadszedł moment na który wszyscy czekali… jak to jest zrobione? Pierwszy proces obejmuje specjalistyczne laboratorium i dwa kluczowe składniki: sarkozynian sodu i cyjanamid. Sarkozynian sodu jest jak sól, ale ma lekko słodkawy posmak. Cyjanamid jest białym ciałem stałym. Prawdopodobnie spotkasz go kilka razy dziennie, ponieważ jest powszechnie spotykany w paście do zębów.Te dwa składniki są podgrzewane i poddawane działaniu ciśnienia w dużym naczyniu reakcyjnym. Tworzy to płyn, który następnie chłodzimy i otrzymujemy krystaliczną kreatynę. Jest ona następnie oczyszczana przez wirówkę, która wypłukuje wszelkie zanieczyszczenia. Czysty płyn jest następnie suszony próżniowo i mielony na drobny proszek, co ułatwia rozpuszczanie w wodzie. Później jest testowany, aby upewnić się, że spełnia wymagania czystości.W naszej fabryce drobna kreatyna w proszku jest transportowana z magazynu surowca do wagi podczas końcowych etapów produkcji. Każda wyprodukowana przez nas partia kreatyny zużywa kilkaset kilogramów surowców, a prawie nic się nie marnuje. W przeciwieństwie do innych produktów, nie jest wymagane mieszanie, więc możemy umieścić kreatynę bezpośrednio w IBC, a następnie na linii pakującej, gdzie produkt jest przesiewany i umieszczany w naszych charakterystycznych torebkach. Produkt jest zaplombowany, prześwietlony, zeskanowany w celu zapewnienie jakości i wysłany do magazynu, gdzie będzie czekać by ruszyć w podróż do konsumentów.To naprawdę proste.Podsumowanie
Cóż, teraz wiesz skąd bierze się i jak powstaje Twoja kreatyna. Aby dowiedzieć się, jak powstają niektóre z naszych innych najpopularniejszych produktów sprawdź brytyjski kanał Myprotein na Youtube. Jak powiedziałem, elfy zawsze ciężko pracują.Odżywianie
Zdrowo i Tanio | Marketowe Produkty Marki Własnej
Czy da się tanio i zdrowo? Ceny żywności rosną od kilku miesięcy. Sprawdź czy wybieranie produków marki własnej marketów wpływa na jakośc Twojej diety.
2 lat AgoPrzez Myprotein Polska
Trening
Nie Potrzebujesz Cardio do Odchudzania
Jeśli chcesz stracić trochę tkanki tłuszczowej, ale nudzisz się na bieżni i nie możesz znieść roweru nie martw się - cardio nie jest jedynym sposobem.
2 lat AgoPrzez Monica Green
Nasze artykuły należy wykorzystywać wyłącznie w celach informacyjnych i edukacyjnych i nie należy ich traktować jako porady lekarskiej. Jeśli jesteś zaniepokojony, skonsultuj się z pracownikiem służby zdrowia przed przyjęciem suplementów diety lub wprowadzeniem jakichkolwiek poważnych zmian w diecie.
Emily Wilcock
Autor i ekspert
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing.
With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research.
Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body.
Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested.
If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.