Pieczywo białkowe
Przepyszne, wysokobiałkowe pieczywo. Zawiera 30% mniej węglowodanów niż zwykłe pieczywo dostępne w supermarketach
44% RABATU | KOD: PL44
-Akcja promocyjna trwa do odwołania lub wyczerpania promocyjnych zasobów. Do zamówienia może zostać użyty tylko jeden kod rabatowy. Maksymalna zniżka wynosi 1500 PLN. Rabaty mogą wykluczać listę nowych produktów i kolekcji
Dzięki mniejszej zawartości węglowodanów (do 30%, w porównaniu ze zwykłym pieczywem dostępnym w supermarketach), będziesz się mógł cieszyć jedzeniem tego, co lubisz i z nieco mniejszym poczuciem winy.
Wytwarzane z pszenicy i izolatu białek grochu, nasze pieczywo w każdej swojej kromce zawiera 15 g białka i doskonale zwiększać będzie Twoje dzienne spożycie białka.
- 15 g białka w każdej kromce produktu
- 30% mniej węglowodanów niż pieczywo dostępne w supermarketach
- Ponad dwukrotnie więcej białka niż pieczywo z supermarketów
Bogate w wysokiej jakości białko, które pomaga w rozwoju i utrzymaniu ważnej tkanki mięśniowej,1 pieczywo białkowe naszej produkcji to doskonały sposób na zwiększenie ilości białka w przygotowywanych posiłkach. Ponadto, 15 g węglowodanów w każdej kromce produktu pomoże Ci w regeneracji2 po porannej przebieżce lub po wieczornej sesji na siłowni.
1. Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
2. Węglowodany przyczyniają się do przywrócenia prawidłowego funkcjonowania mięśni (skurczy) po bardzo intensywnym i/lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do zmęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych. Ten korzystny efekt uzyskuje się pod spożyciu węglowodanów z różnych źródeł w dawkach o łącznej ilości 4 g na każdy kilogram masy ciała, w przeciągu pierwszych 4 godzin (ale nie później niż 6) po wysoce intensywnym i/lub długotrwałym wysiłku fizycznym prowadzącym do przemęczenia mięśni i wyczerpania zapasów glikogenu w mięśniach szkieletowych.
Kiedy spożywać Pieczywo białkowe?
Świetnie nadaje się o każdej porze i nie ma znaczenia, czy spożywać je będziesz razem ze spieczonym serem, czy może jako kanapkę na przyrost mięśni.
Z czym spożywać Pieczywo białkowe?
Pieczywo białkowe to doskonały zdrowy zamiennik, który pomoże utrzymać Ci dietę pod kontrolą – doskonale nadaje się do sporządzania smakowitych i bogatych w białko kanapek i tostów.
Można go zamrażać. W dniu zakupu produkt należy zamrozić, bez odpakowywania, i spożyć w przeciągu 3 miesięcy. W przypadku rozmrożenia produktu, należy go rozmrozić całkowicie a następnie spożyć. Po rozmrożeniu produktu nie wolno zamrażać ponownie. Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan. Opakowanie produktu nie nadaje się do używania w kuchenkach mikrofalowych. Aby uniknąć ryzyka uduszenia się, opakowania przechowywać poza zasięgiem niemowląt i dzieci.
Wielkość porcji - 2 kromki
Informacja odżywcza
W 100g W porcji (2 Slices) *RI Wartość energetyczna 1008 kJ/258 kcal 1273 kJ/302 kcal 14% Tłuszcze 5 g 5.2 g 7% w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.9 g 1.1 g 6% Węglowodany 26 g 30 g 10% w tym cukry 4.3 g 5 g 5% Błonnik 3.5 g 4.1 g Białko 26 g 30 g 60% Sól 1 g 1.2 g 20% *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Informacja o wartościach odżywczych opiera się na tej wersji produktu, w przypadku innego smaku wartości odżywcze mogę ulec zmianie.
By sprawdzić alergeny, w tym płatki zawierające gluten, spójrz na składniki, które zostały pogrubione . Może zawierać orzechy, ziarna sezamu, jajka i mleko.
Chleb razowy: Mąka pszennapszenicznego, gluten,izolat białka grochu, sfermentowana mąka pszenna, mąka sojowa, ziarna słonecznika, drożdże, siemię lniane, sól, tłuszcz roślinny (tłuszcz palmowy i olej rzepakowy), ocet spirytusowy, skoncentrowany sok owocowy (jabłkowy, gruszkowy i winogronowy), niezmodyfikowana skrobia ryżowa, melasa, konserwant (Propionian wapnia), Emulgatory (Estry kwasów tereinowych i mono- i diacetylotarowych lub mono- lub diglicerydy kwasów tłuszczowych, stearyoilomleczan wapnia), dekstroza pszenna, wzmocniona mąka pszenna, mąka pszenna, węglan wapnia, żelazo, niacyna, tiamina, środek do obróbki mąki (kwas askorbinowy).